DEVRİM KOSOVA

KURUCU

KOSOVA KOLEJİ’NİN KURULUŞ HİKÂYESİNİ ANLATIR MISINIZ?

Kosova Koleji 23 Nisan 2007 tarihinde okul öncesi eğitimi ile hayata geçmiştir. İlk günden bu yana ‘Farklılıkların farkındayız, mutlu çocuk öğrenir’ ilkesini benimsemiş ve bu ilkeden hiç ödün vermeden 2011-2012 eğitim öğretim yılında Ahmet Türkel Çevre Yolunda bulunan binasında ilkokulu 2015-2016 eğitim–öğretim yılında ortaokulu da bünyesine katarak Cerrah Kampüsü’nde önceliği her zaman mutlu ve başarılı çocuklar olarak devam etmektedir.

Hızlı değişen bir dünyada bu değişime ayak uydurabilecek nesiller yetiştirmek amacı ile İnegöl’de ilk kez şehir gürültüsünden ve olumsuz etkilerinden uzak, tabiatla iç içe bir kampus kurduk. Kosova eğitim kurumları çocukların akademik, ruhsal, kişisel gelişimlerini doğru ve istikrarlı devam ettirebilmeleri için binalarımızda yaşlarının gelişim düzeylerine uygun laboratuarlar, drama odaları, satranç odaları, müzik odaları, bilgisayar lab. ve robotik ve kodlama ders ve kulüpleri ve uygulama robotları, kapalı ve açık spor alanları ile çocuklarımızın gelişimlerini destekleyici bir program uygulamakta ve bundan da çok başarılı sonuçlar almaktadır.

ŞEHİR DIŞINDA BİR KAMPÜSÜNÜZ VAR. ŞEHİR DIŞINDA OLMANIN AVANTAJLARI NELER?

Okulumuzun mevcut yeri için söylenebilecek tek şey son derece bilerek yapılmış bir seçimdi. İlk kez anaokulumuzu da Ahmet Türkel Çevre Yoluna taşıdığımızda şehir dışında uzak kavramlarını duymuştuk. Ancak şehir gürültü ve kargaşasından uzak temiz havada tabiatla iç içe eğitimin her zaman çok daha verimli olduğunu savunduk. Bugün Cerrah’ta bulunan Eğitim Kompleksimizde de çocukların gerek organik tarım alanlarımızda yaptıkları ekim dikim faaliyetlerinde gerek okulumuzda bulunan çiftliğimizde sevimli hayvan dostlarımızla kurdukları ilişkileri gördüğümüzde gerekse okulumuza ait ormanın içinde yeri geldiğinde elinde kitapları ile okuyan bir nesli yeri geldiğinde tabiattaki faaliyetleri yakından görerek sorgulayan bir nesli gördükçe çok doğru bir karar vermiş olmanın huzurunu yaşıyoruz. Yeşilin her tonunu gördükleri bir okul bahçesi bu yaşlarda onlara sunulmuş harika bir fırsat.

"MUTLU ÇOCUKLARIN OKULU"

"Gelecek Bizim"

"Tek Okul Çift Diploma"

Kosova Koleji 23 Nisan 2007 tarihinde okul öncesi eğitimi ile hayata geçmiştir. İlk günden bu yana ‘Farklılıkların farkındayız, mutlu çocuk öğrenir’ ilkesini benimsemiş ve bu ilkeden hiç ödün vermeden 2011-2012 eğitim öğretim yılında Ahmet Türkel Çevre Yolunda bulunan binasında İlkokulu 2015-2016 eğitim–öğretim yılında Ortaokulu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Fen Lisesini de bünyesine katarak Cerrah Kampüsü’nde önceliği her zaman mutlu ve başarılı çocuklar olarak devam etmektedir.

2007 yılında okul öncesi eğitim kurumu ile hizmet vermeye başlayan Kosova Koleji, Cerrah kampüsünde İlkokul, Ortaokul ve Fen Lisesi ile eğitim öğretime devam ediyor. Özel Kosova Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Devrim Kosova; Kosova Eğitim Kurumları olarak İnegöl’e en iyi hizmeti verme amaçlarında olduklarını vurgulayarak; Çocuklarımızı tüm donanım ve bilgileri ile yarının dünyasına hazırlamak en büyük hedef ve gayemizdir.

E-mail : kosovakoleji@gmail.com

× WhatsApp